Girişimcilere Yol Gösteren Film ve Kitaplar

   Girişimcinin olmazsa olmazlarından filmler ve kitaplar. Bunlar yaşanmış hikayelerden esinlenerek, yeni girişimcilere yol göstermek için yazılmış veya vizyona girmiştir. Diyoruz ya asla ve asla demeyin diye işte neden demediğimizi bu eserler gözler önüne serecek, hayatınıza yeniden yol çizmenize vesile olacak.


sinema & kitap







   Kitaplar


başarılı olmak bir tercihtir

*Başarılı Omak Bir Tercihtir - Rick Pitino



   Kariyer yaşamında "başarıyı" çok büyük bir çaba harcamadan, hatta rastlantı eseri elde etmiş insanlar vardır. Gelin, siz bu insanlardan olmayın... Elde ettiğiniz başarılar sizin için kolay kazanımlar olmaktan çıksın; erişmek istediğiniz başarılar ise sizin için olasılık olmanın ötesine geçsin. Gerçek başarıyı tadın. Başarılı olmayı hakedin. Başarılı olmayı tercih edin.Spor dünyasında geçerli olan bireysel ve takım ölçeğindeki başarı taktik ve stratejilerini iş dünyasına başarıyla uygulayan Rick Pitino başarılı olmak için izleyeceğiniz yolu özetle şöyle tarif ediyor: "Basketbol sahasında geçerli olan işte ve hayatta da geçerlidir. Başarılı olmak istiyor musunuz? İyi, başarın öyleyse. Hak edin. Nasıl mı? Çevrenizdeki herkesten fazla çalışarak. Küçük şeyler için ter dökün. Büyük şeyler için ter dökün. Daha fazla yol alın. Ama ne olursa olsun kalbinizi ve ruhunuzu yaptığınız şeye verin. Her şeyinizi sahada ortaya koyun. Ama siz bunu gerçekleştirmek isteyene kadar bu gerçekleşmeyecektir. Başarı ne bir şans, ne ilahi bir hak, ne de bir doğum kazasıdır." Başarılı olmak bir tercihtir.



*Yalın Startup - Eric Ries




yalın start up   Yalın üretim ve yönetim ilkelerini girişimcilik dünyasına uygulayarak, Yalın Startup felsefesini kuran Eric Ries, böylelikle girişimciliğin kitabını da yeniden yazmış oldu.Ries, startup’ı son derece belirsiz bir ortamda, kendini yeni bir şeyler yaratmaya adamış bir insan grubu veya yapı olarak tanımlıyor. Söz konusu odak, bir öğrenci evinde harıl harıl çalışan bir grup genç olabileceği gibi, yıldız bir şirketin yönetim odasındaki deneyimli profesyoneller de olabilir. Bu anlamda girişimcilerin ortak noktaları, belirsizlikten oluşan sis bulutunun içine dalarak, sürdürülebilir bir iş için başarılı bir yol bulmaya çalışmalarıdır.Elinizdeki kitap, her aşamadaki girişimciye, vizyonlarını sürekli test edecekleri bir yolu iş işten geçmeden benimsemelerini ve buna göre hareket etmelerini öneriyor. Şirketlerin her zamankinden fazla inovasyon yapmaya ihtiyaç duydukları bir dönemde, başarılı girişimlere imza atmak için bilimsel bir yöntem sunuyor.


 *Mor İnek Farklılaşarak işinizi Dönüştürün - Seth Godin

mor inek farklılaşarak işinizi dönüştürün
  Profesyonel konuşmacı olan Seth Godin'in işletmelerin farklılaşması üzerine kurulmuş kitabı işletmecilik terimleri,işleyişi, diğerlerinden nasıl farklı olunacağını kendi sunumu ve örnekleriyle kitapta anlatmaktadır.







*80-20 Kuralı - Richard Koch


80-20 kuralı   Bu kadar uğraşıyoruz, neden istediğimiz gibi olmuyor? Peki, hiç tahmin etmediğimiz bu satış rakamına nasıl oldu da bir çırpıda ulaştık? Yoksa değersiz şeylere boş yere zaman ve emek mi harcıyoruz? Belki de hem iş hem de özel hayatımızda bizi meşgul eden fazlalıklardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Richard Koch işin sırrını açıklıyor: Sonuçların yüzde 80’i sebeplerin yüzde 20’sinden kaynaklanır. O yüzde 20’yi bulun ve hayatınız sonsuza dek değişsin.
büyüleme

*Büyüleme - Guy Kawasaki  


 Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions (Büyüleme: Kalbi, Zihni ve Davranışları Değiştirme Sanatı), Guy Kawasaki'nin onuncu kitabı. Yazar bu kitapta yüksek etik standartlardan ödün vermeden bireylerin eylemlerini nasıl etkileyebileceğimizin yollarını açıklıyor. Kawasaki "insanları büyülemek ne zaman ve neden gereklidir?" sorusuna yanıt ararken büyüleme kavramının temellerini, yani çekiciliği, güvenilirliği ve önemli bir nedene sahip olma gerekliliğini açıklıyor. Kitapta ele alınan diğer konular arasında lansman, direnişi alt etmek, büyüleme sürecini uzun vadede etkili kılmak ve teknolojiyi kullanmak var. Ayrıca çalışanlarınızı ve patronunuzu büyülemenin yollarına eğilen özel bölümlere de yer veriliyor. Kitapta, büyülemeye karşı koymak isteyebileceğiniz zamanlar için yol gösterici bir bölüm de bulunuyor.Eğer dünyayı ya da sadece bir bölümünü değiştirmek istiyorsanız, bu kitap tam size göre.





Çoğaltabileceğimiz Diğer Kitap Örnekleri


*Girişimcinin El Kitabı – Steve Blank

*Networking – Ertuğrul Belen

*Büyük Değişimler Çağında Yönetim - Peter Drucker

*Neden Satın Alırız? - Paco Underhill

*Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı – Guy Kawasaki

*Blink (Düşünmeden Düşünebilmenin Gücü) - Malcolm Gladwell

*Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? – Burak Büyükdemir


   Filmler



*Kazan Dairesi- Boiler Room







*Yeni Bir Başlangıç- Jerry Meguire











*Takas- Trading Place



*Para Avcısı- The Wolf Of Wall Street



*Bir Şirket Komedisi- The Hudsucker Proxy







*Sosyal Ağ- The Social Network 




*Steve Jobs




*Genç Çıraklar- The İnternship






*Limit Yok- Limitless






*Umudunu Kaybetme- The Pursuit Of Happyness








Yazıyla ilgili konu başlıkları:
girişimci, girişimcilik, girişimcililer için kitaplar, girişimciler için filmler, mor inek, 80-20 kuralı, google film, steve jobs film, billgates film,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Titanium Network Surf freely surfing freely - TITanium
    TITanium Network Surf titanium water bottle Free surfing-in-1. Free video. 476 titanium muffler views - 9 titanium solvent trap monocore videos. gold titanium alloy View All videos · Discover all videos. titanium chords

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.