İnstagram Sayfanızı Açarak Para Kazanabilirsiniz

      Hepimizin muhakkat bir tane hesabının bulunduğu dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir İnstagram. Hemen hemen her konuda görsel paylaşımlara izin veriyor. Kimi zaman merak ettiklerimiz için kimi zaman içinde bulunduğumuz anı paylaşmak için İnstagram'a giriyoruz. Peki neden para kazanmak için de kullanmayalım ki ?



instagramdan para kazanma






       Diyelim çok sevdiğiniz bir konu var. Sürekli içerik paylaşacak zamana, kullanabileceğiniz materyallere sahipsiniz. Bunları yapmaktan zevk alarak devam edecekseniz tam size göre bir fikrimiz var. İnstagram'da açacağınız bir hobi, fun, haber, resimli blog ya da marka hesabıyla sponsorluk anlaşmaları yaparak, paylaşım başına ücret alabilirsiniz. Tabi ki kulağa hoş gelse de çok da kolay olmayan bir servüven aslında. Burada mühim olan İnstagram algoritmasını iyi anlamak ve bu konuyla ilgili çalışmak. Ardından çözmeniz gereken hangi konu üzerinden nasıl bir strateji sergileyeceğiniz. Son olarak da İnstagram kullanıcılarına ulaşarak sayfanızı tanıtmak ve onların takibi altına girmek.

    Şimdilerde bu işin ekmeğini yiyen birçok insan var. Sizin aralarından sıyrılıp belli bir kitleye ulaşmanız gerekmekte. Ulaştığınız taktirde sayfanızda reklam vermek için sponsorlar iletişime geçecektir. Öncelikle yapmamız gerekenleri tek tek düşünmek ve yazmak. O zaman sırayla başlayalım.

    Severek Yapacağınız bir Konu Seçin

    Öncelikle yapmaktan hoşnut olacağınız konuları bir kağıda yazın. Ardından bu konulardan insanların hangisine daha çok rağbet göstereceğini belirleyin. Şu aralar moda, motorspor, yemek ve vinelar en çok tercih edilenler arasında. Seçiminizin ardından bir planlama hazırlayın. Örneğin 1 aylık bir plan oluşturun ve günde kaç tane hangi tarz paylaşım yapacağınızı bu planın içerisine yazın. Bu konulara ait bir sayfa ismi seçin. Ardından İnstagram sayfasına veya uygulamasına giderek sayfa adınızla uyumlu bir kullanıcı adı almaya çalışın. Milyonlarca kullanıcı bulunduğu için sayfa adınızla aynı kullanıcı adı alamayabilirsiniz. O yüzden isminize en yakın kullanıcı adını almaya çalışın. Kişisel bilgileri girin ve kaydı tamamlayın. Son olarak sayfanızla ilintili bir logo hazırlayıp avatar yüklemesi yapmayı unutmayın.

    Adım Adım İlerlemeye Devam

    Sıra geldi İnstagram'ın İşleyişini kavramaya. Burada işleyiş derken muhakkak İnstagram kullanmayı biliyorsundur ama bizim bahsettiğimiz doğru etkileşimlerle takipçi sayını arttırmak. Etkili postlar atmaya başladın. Bunun için günün doğru saatleri atmaya dikkat et. Hafta içi akşam 6 dan sonra İnstagram'ın yoğunluklarının başladığı saatler. Bu cepte bunu unutmayın. Paylaşımlarınızı yaparken hashtag denilen konuyla ilgili etiketler var. Yaptığınız paylaşımlarla alakalı #hastag yapmayı ihmal etmeyin. Yanına ek olarak da kendi sayfanız veya markanızı temsilen kullanacağınız hashtaglerinizi de yazın.


    Etkileşim şart !

    Paylaşımları yapıyor hashtagleri yazıyorsunuz. Ama kuru kuruya olmaz öyle. Sayfa adınızla diğer sayfalara gidip attıkları postların altına yorum yapmalısınız. Bunu yaparken dikkat etmeniz kurallar var. Direk benim sayfaya gelin dememelisiniz. Hem etik değil hem de spam olarak gözükürsünüz. Yapılması gereken öncelik kendi konularınızla alakalı sayfaları tespit etmek. Sonrasında yorum yazarken kullanıcılarda sizin sayfanızı ziyaret etmeye yöneltecek yorumlar yapmak. Örneğin " Geçen bende bu konuyla ilgili paylaşım yaptım hala sayfamda duruyor." veya "Paylaşımın başarılı benimkine çok benziyor." tarzlarında olmalı. Bunları hiç ara vermeden sıkılmadan  bu şekilde standardı bozmadan devam edin. 

    Reklansız Olmaz

    Bu konuda 2 yol izleyebilirsiniz. İsterseniz Google ve Facebook'ta reklam verebilir isterseniz de İnstagram'da belli bir kitleye erişmiş sayfalarda ödül teşvikli reklam verebilirsiniz. Burada yapılan aslında çekiliş. Sayfanızı takip etmeleri karşılığı hediyeleri sizin karşılamanız isteniyor. Bence en etkili ve hızlı çözüm bu 2 günde yüksek etkileşim almanız mümkün.

    Küçük Nüanslar

    Artık yüksek takipçili bir sayfa sayfa sahibi oldunuz sayılır. Bundan sonra yapacağınız, etkileşimi sürekli tutmanız. Ara verirseniz rutininizi bozarsanız takipçi kaybına neden olabilirsiniz. Sade, münakaşadan uzak, objektif olmaya özen gösterin. 


İnstagramsayfadanparakazanma

    Sıra Artık Sizde

    Emeğinizin karşılığını almaya başlayacağınız gün yakındır. Bu sıkı çalışmanız yaklaşık 6 ayınızı alacaktır. Hiçbir günü sıkılmadan ya da aksamadan rutininizi bozmadan yapmalısınız. 6. aydan sonra belli bir kitleniz olacak tıpkı işin başında yaptığınız gibi size de sayfa ve ürün tanıtımı yapmak için sizinle iletişime geçecekler.

    Peki ya Kendimiz Ürün Satışı yapıyorsak ?

   Hedef kitleye erişim sağlayana kadar izleyeceğiniz yol aynı olacak. Burada dikkat edilmesi gerek konu satışını yapacağınız ürünleri fotoğrafları kendinize ait olacak. Satışı yaparken alıcıya kolaylık sağlayacak ödeme kargo ve iade koşulları sunmalısınız. Varsa websiteniz sayfa biografinize yazmalısınız. Satış Sonrası mümkün olduğunca müşteri yorumlarını diğer kullanıcılarınızla paylaşmalısınız.

    Dip Not

   Unutmayın hiçbir zaman emek olmadan yemek olmaz. Çok uğraşacak, çok fazla vakit harcayacak, biyerden sonra bıkacak ve bırakmak isteyeceksiniz. Size yapamazsın diyecekler fikirlerinizi hor görüp sizi hedeflerinizden alıkoymaya çalışacaklar. Siz siz olun vazgeçmeyin. Başaramasanız bile en azından deneyin. İçinizde ukte kalmasın. Yönergeleri doğru takip eder analizinizi iyi yaparsanız bence başaracaksınız.

blog yazarı


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Bu platformlardan bazılarında aktif olarak hizmet vermekteyim. Müşteri kitlesini veizlemeniz gereken adımları yıllardır hizmet verdiğim platformlar üzerinden açıklayacağım.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.