Blog Yazarlığı Yapmak ve Para Kazanmak

   Para kazanabilmenin ön şartı her zaman özgün içerik paylaşmaktır. Özgün içerikten kastımız başkalarının işlemiş olduğu konulara kendi yorumumuzu katmak da dahildir. Çünkü her seferinde olmayan yapılmamış bir şeyi bulup yapmak imkansızdır. Bizde maddeler halinde işlemek istediniz konuya ilişkin nasıl blog yazarı olunur, nasıl para kazanılır anlatacağız.


blog yazmak



   Blog Yazarlığı Yapmak

   Herkes blog yazarlığı yaparak insanlara kendilerini göstermek, insanlardan olumlu geri dönüşler almak ve bu uğraşları karşılığında para kazanmak isterler. Öncelikle doğru seçim yapılmalı hangi konunun işleneceğine karar verilmelidir. Aslında kolay bir meslek gibi gözüken ama dikkat edilmesi gereken çok husus var. İçeriğinizin özgünlüğü bunlardan en temeli. Kendi kaleminizden çıkan kopya veya alıntı olmayan yazılar her zaman ilgi çeker ve beğeni toplar. Çünkü insanlar deneyimlerden yola çıkmış yazı ve incelemelere her zaman önem verir.




   Blog Fikri


    Konuyu buldunuz,içeriğiniz belli sırada bir web sitesine ihtiyacınız var. İnternetten anlıyorsanız bu konu size zor gelmeyecek. Ancak interneti profesyonel anlamda kullanmıyorsanız bir uzmana danışabilirsiniz. Çok pahalı olmayan hosting ve domain hizmeti veren şirketlerle anlaşabilir canlı destek hizmetleriyle kurulum sürecini beraber götürebilirsiniz.Bu konuda her ne kadar kendim blogger altyapısı kullansam da yukarıda belirttiğim kriterleri güçlü servis sağlayıcılarından temin etmeniz gerekir. Böylece güçlü bir marka olduğunuz hissi verirsiniz. Bu da size adsense ile para kazanmaya ve sadık takipçiler sağlamasına olanak verir. 


   Başlangıç

   Belli bir süredir aktifsiniz. Sitenizde düzenli içerik paylaşıyorsunuz. Yukarıda bahsettiğim işlemleri tek tek yaptınız. Kolay kullanıma sahip ve mobil uyumlu siteniz oldu. Güçlü bir reklam şirketiyle anlaşıp sitenizde reklam verebilir, Sosyal Medyada Hesabınız varsa anlık reklamlarla reklam ücreti alabilirsiniz. Böylece harcadığınız reklam ve tanıtım paralarını geri kazanabilir ve kara geçebilirsiniz. Tabi ki istedikleri şartlara uyum sağlıyorsanız.


   Blog için örnek bi konu

   Örneğin: Blog yazarlığı yapılabilecek konulardan biri "gezi" olabilir. Geziyle İlgili gezdiğiniz yerleşim yerleri hakkında gözlemlerinizi kendi yorumlarınızla yazabilir çektiğiniz fotoğrafları yazılarınıza ekleyebilirsiniz. Burada paylaşacağınız deneyimler siteniz için daimi kullanıcıların bulunmasına, yeni kullanıcıların takipçi olmasına yardımcı olur.


   Blogunuz Hazır

   Siteyi kurdunuz içerikleriniz de hazır. Paylaşmanın vakti geldi. İçeriğinizi kullanıcılara ulaştırmak için doğru Seo kullanmanız gerekecek. Seo arama motorlarında sitenizin üst sıralara çıkmasına yardımcı olacak. Çünkü Seo kullanmadığınız websitesi hiçbir bir iki kullanıcıdan fazlasına ulaşamaz. Kendiniz yazıp kendiniz okumak istemiyorsanız bu konuda dikkatli olmalısınız. Birazcık da reklam hiç fena olmaz.Sitenizin veya Sosyal medyalarda içeriğinizin yeni kullanıcılara farkındalık yaratması gerekir Böylece güçlü bir marka olduğunuzun kanısına varırlar.


   Blog Yazarlığından Para Kazanmak

  Herşeyiniz ile artık bir blogger oldunuz. Uzun zamandır yayın hayatınız aktif. Gerekli araçları sitenize dahil ederek yüksek hit alıyor ve birçok aktif ziyaretçileriniz var. Son aşama emeğinizin karşılığını almak. Hemen bir reklam şirketiyle anlaşma sağlayıp sitenizden para kazanmaya başlamalısınız. Bu konudaki ilk tercih Google Adsense olacak. Öncelik işiniz Adsense'e kayıt olmak. Blogunuz Adsense'in kullanım şartlarına uyum sağlıyor ise reklam geliri elde etmeye başlayabilirsiniz( Adsense ile ilgili Şartları içeren yazımı için TIKLAYIN ). 


   Son söz bol şans :)

Blogger'dan Blog Açmak İsteyenler İçin Videomuz




  Tutkularınızı insanlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Eninde sonunda faydasını görürsünüz.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
blog, blogger, blogcu nasıl olunur?, blogger nasıl olunur?, websitesi nasıl açılır?,adsense, adsense kayıt,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.