2020'de Halving Yaşanacak Olan İki Büyük Kripto Para

   2020'nin Nisan ayı içinde planlanan halving için geri sayım başladı. İki büyük kripto para devi BİTCOİNSV ve BİTCOİNCASH'de halving sonrası yaşanacak ekonomik durumların ne olduğu merak ediliyor.



bsv



 

   Bu iki kriptoda yaşanacak olan durumun BTC ve Bcash'a etkisi ne olacak. Diğer Koinleri de etkileyecek mi? Halving nedir ? Borsayı nasıl etkiler ?


   Halving Nedir?

   Halving denilen durum blok zincir algoritması üzerine kurulmuş olan sistemde kripto parayı üreten ve transferini sağlayan madencilere verilen ödülün yarıya düşürülmesidir. Belli zaman aralıklarında yapılan bu işlemin amacı piyasa sürülecek olan sabit miktarda kripto parayı bir anda basmamak ve işlemi gerçekleştiren madencileri kaybetmemek amacıyla yapılır. Yapılan bu işlemde verilecek olan blok zincir ödülü yarı yarıya düşürülür. Bir kripto para basılırken önceden basılacak miktar ve bu süreç belirlenir. Yani sınırlı sayıdadır. Örneğin 2021 yılına kadar üretim sağlanacak Bitcoin için 21 milyona yakındır. Tam değer olmamasının sebebi matematiksel bir hesaptan kaynaklanmaktadır. Dediğimiz gibi madencileri kaybetmemek önemli. Ancak bu halving sonrası bitcoin sv için ödül 6.25 btc, bitcoin chash için ise yine 6.25 btc olacak.

bcash

    Halving Borsayı nasıl Etkiler ?

 Bu konuda birşey söylemek güç. Yakaladığı trendi devam ettirebilir.  Arz ve talep dengesine göre artabilir veya azalabilir. Şunun olması muhtemeldir ki burada barınan madenciler üretilen paraların azalması ve piyasadaki değerlerinin düşüklüğü sebebiyle bitcoine geçiş yapabilir ve yığılmaya sebep olabilir. Bu da bitcoinin fiyatını arttırabilir.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
bitcoin, btc, bitcoin cash, bcash, halving, halving nedir?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar