Tiktok ile Para Kazanmayan Kalmasın

     Uygulaması 100 milyon indirmeye ulaşmış, yine aynı sayıda milyonlarca kullanıcıya erişmiş olan Tiktok ile nasıl para kazanacağınızı konuşacağız. Sizde Tiktok ile nasıl para kazanılacağını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.


tiktok ile para kazanma
tiktok



        Tiktok Nedir ?


    Hatırlarsanız musical.ly diye bir uygulama vardı. Bu uygulamada bulunan belli kalıplara uygun video çekiyordunuz. Ses veya efektleri kullanarak çektiğiniz videoları da arkadaşlarınızla veya tüm kullanıcılara gösterebiliyordunuz. Aynı konsept üzerine kurulmuş olan Tiktok İle yine bu tarz videolar oluşturarak veya canlı yayın açarak kullanıcılara kendinizi gösterebiliyorsunuz. Çin tabanlı olan olan uygulamanın sahipleri olan ByteDance şirketi 2018 itibariyle musical.ly uygulamasını da bünyesine alarak birleşti ve bugünkü Tiktok oluştu.

      Tiktok ile neler yapılır ?


     Başında da belirttiğimiz gibi Tiktok bünyesinde barındırdığı müzik ve efekt kalıplarını kullanarak video çekmenize olanak sağlıyor. Dublaj özelliğiyle şarkı söyleyebilir. Yüz ve ses efektleriyle yüzünüzü ve sesinizi değiştirebilir, veritabanındaki özelliklerle yaratıcı videolar çekebilirsiniz. Ayrıca kendinizi hazır hissettiğiniz zaman canlı yayın açarak insanlara kendinizi gösterebilirsiniz.

        Türkiye'den Tiktok'a bakış


    Belli bir süre Türkiye'de Tiktok'a karşı bir cephe alınmıştı. Yaş sınırının iyice düşmesi ve kullanıcıların oluşturdukları içerik ve videoların kalitesiz oluşu sebebiyle web çöplüğü olarak görülüyordu. Ayrıca hükümetin başlattığı sosyal medya içerik platformlarının Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getirmesiyle gidip gelen bir platform olmuştu. Ancak şu sıralar kullanıcıların Tiktok'u para kazanma veya reklam verme alanı olarak kullanması, Tiktok sahibi şirketin temsilcilik açmaya yanaşması Tiktok'a olan olumsuz düşüncelerin birazcık rafa kalkmasına yardımcı oldu.

        Tiktok ile para kazanma nasıl oluyor ?


    En çok merak edilen konu Tiktok'ta para kazanma nasıl oluyor ? Diyelim ki uzun zamandır Tiktok kullanıcısınız. Sevilen birisiniz ve paylaşımlarınız tutuluyor. Canlı yayın açmaya hazırsınız. O zaman para kazanabilirsiniz. Başlatacağınız kalite olacak bir canlı yayın akışı sırasında izleyicilere  video kanalı açılıyor. Bu kanalda izleyiciler mesaj panelinde açılan hediyeleri size göndererek beğenilerini sunabilir. Hediyeleri alabilmeniz için izleyicilerin hesabında Tiktok parası olması gerekiyor. Diğer bir seçeneğe dönelim. Hala sevilen birisiniz ve yüzlerce takipçiniz var. Canlı yayın düşünmüyorsanız biyografiye reklam anlaşması yapabileceğinizi belirten bir bilgilendirme mesajı ve bir mail adresi bırakabilirsiniz. Yine kanalınızın popüleritesini diğer sosyal medya platformları ve youtube kanalına trafik çekmek için de kullanabilirsiniz.


tiktok para kazanma


    Tiktok business ve Tiktok Ads kullananlar için reklam alabilir ve reklam geliri elde edebilirsiniz. Kendinizi yeterli seviyede Tiktoker olar görüyorsanız ücretli danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

    Tiktok'ta yoğun kullanıcı kitlesine ulaşmak


    Yukarıda bahsettiğimiz gelir modellerini elde edebilmek için öncelikle hesabınızın talep görmesi gerekmektedir. Bu da sayfanızı takibe almış binlerce izleyiciyle olur. Büyük bir kitleye ulaşmak için çeşitli yöntemler var. Bunlardan ilki çektiğiniz videolarınızı doğru etiketlerle kullanmak. Kullanacağınız hashtaglar videonuzun içeriğini en iyi şekilde temsil etmelidir. İzleyici kasmanıza yardımcı olacak diğer bir yöndem Vpn değiştirme. Tiktok'a gireceğiniz zaman sık olmasa da vpn sunucuları kullanarak internet bağlantınızı farklı yurtdışı ülkelerinden giriyormuş gibi göstermek. Böylece sadece Türkiye'de bulunan izleyicilere keşfette görünmek yerine vpn kullanarak diğer ülkelerinde keşfetlerinde görünme ve hayran kitlesi edinmenize olanak sağlayacak. Son olarak da reklam vermek. Başta Tiktok'un kendi reklam platformu olmak üzere Google, Facebook gibi reklam sağlayıcılarla sayfanızın bağlantısını reklam edebilirsiniz.

    

    Düzenli olarak paylaşacağınız içeriklerle, yukarda belirttiğimiz yönergelerle 3-4 ay gibi bir sürede Tiktok üzerinden hatrı sayılır kullanıcı kitlesine erişebilir ve siz de para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Blog Yazarı

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.