Yayıncı Olarak İnternetten Para Kazanma

   Günümüzün revaçta olan mesleklerinde biri yayıncı olmak. Kolay gözüken ama çok emek isteyen bu mesleğin birçok püf noktası mevcut. Bu işi ister ana gelir kapısı ister ek gelir getiren iş olarak görebilirsiniz. Gelin hep birlikte yazımızı inceleyelim.


yayıncı olmak



    Yayıncı olmak, tıpkı buz dağının altında kalan ve görünmeyen kısmı gibidir. Önümüze sunulan yayınlar videolar belli bir birikim ve emeğin ardından oluşmakta. Son halini alana kadar birçok düzenlemeden geçiyor. Konu seçimi, metinler, logo introlar, montajlar vs. Her biri izleyicinin beğeneceği hali alabilmesi elden geçiyor. Bu işten para kazanlar gerçekten hak ediyor.

   Yayıncılık


   Genciyle yaşlısıyla son zamanlarda birçok sosyal medya paylaşım platformlarında gördüğümüz sosyal medya fenomenlerinin bağlangıç noktası yayıncı olmak. Şu aralar Youtuber olarak lanse edilse de aslında youtube dışında da birçok video paylaşım siteleri var. 


   

 Youtuber olmak

   Özellikle başı çeken site olan youtube ile mesleki bir terim haline gelen youtuberlık özgün içerik paylaşarak izleyiciye hitap etme ve yüksek takipçi sayısının ardından izlenme başına ücretle veya reklam geliriyle elde edilen kazancı ifade eder. Kulağa hoş gelse de bir anda meşhur olmanız maalesef ki bir anda meşhur olmanız mümkün değil.   Başta da belirttiğimiz gibi tamamen özgün olmalısınız. Ne kadar kendinizden katarsanız o kadar sevilirsiniz. Asla başkalarının paylaşımlarını paylaşmayın . Zira youtube buna da sitedeki algoritma sayesinde izin vermiyor.Başta da belirttiğimiz gibi tamamen özgün olmalısınız. Ne kadar kendinizden katarsanız o kadar sevilirsiniz. Asla başkalarının paylaşımlarını paylaşmayın . Zira youtube buna da sitedeki algoritma sayesinde izin vermiyor.  


paranintonlari.com


   Yayıncı nasıl olunur ?


   Tekrar üstüne basarak söylüyorum ki içeriğiniz özgün olmalı. Daha önce paylaşılmış konuyu kendiniz yorum katarak derleyebilirsiniz. Sorun yok. Hatta bu iş parody adıyla da çok tutuluyor. Yani bir videoyu tiye alabilirsiniz (Kimseyi rencide etmeden).Maddelere vuracak olursak:

*Oyun videosu çekebilirsiniz 
*Bilgi verici video çekebilirsiniz 
*Bir metni seslendirebilirsiniz 
*Yeteneklerinizi veya yaptığınız işleri videoya çekerek paylaşabilirsiniz 
*Tanıtımlar yapabilirsiniz 




   Yayıncılık Kazancı

   Bu örnekler türetilebilir. Hesabımızı açtık ilk videomuzu yükledik hemen para kazanabilecek miyiz?. Hayır. Youtube 1000 takipçi ve 4000 saaat izlemeden sonra yayıncılara ücret ödemeye başlıyor. Ooo çokmuş dediğinizi duyar gibiyim. Bu açığı nasıl kapatacağız. Bir miktar reklam vererek. Google veya facebooka videonuzun reklamlarını yapmanız izlenme sayınızı ve takipçilerinizi arttıracak. Bunun dışında düzenli video yükleyen bir kanal olmalısınız ki takip edenleri de kaybetmeyin. Son olarak da videolarınıza doğru etiketler yapmalısınız ki aramalarda üst sıralarda yer alın.


   Başka Siteler var mı ?


   Elbette. Canlı yayın yaparak da para kazanabilirsiniz. Örneğin Twich adlı site oyuncuların barındığı bir site. Burada canlı yayınlarınıza kuracağınız eklentiler sayesinde bağış linki koyarak anında para kazanabilirsiniz. Bu da tabi yapacağınız kaliteli yayına ve takipçinizin vicdanına kalmş :)
Evet. Anlattığımız bilgiler umarım yeni ve kaliteli yayıncıların çıkışına zemin hazırlar.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
youtube, youtuber, yayıncı nedir?, yayıncı nasıl olunur?, Youtuber nasıl olunur? Youtube şartları,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar