Amazon Satış ve FBA Modeli Hakkında

   İnternet ortamının en büyük nimeti kuşkusuz e-ticaret. Milyarlarca kullanıcının ürün ve hizmeti ayağına kadar getirme çılgınlığı gün geçtikçe büyürken, bu işi Amazon ile beraber yapan satıcılarda aynı oranda artmakta. Amazon ise kolaylık olması için FBA denilen bir modeli uzun zamandır kullanıyor. Gelin biraz bundan bahsedelim.



amazon fba





      Bilindiği üzere Amazon Jeff Bezos'un İlk ve en büyük girişimidir. E-ticaret sitesini kurduktan sonra şimdiye kadar ki büyüme onu dünyanın en zengini yaptı. Her ne kadar işler karmaşık bir hal alsa da kurduğu sistem oturdu ve her şey tıkırında işliyor. Milyonlarca müşterisi ve binlerce satıcısı olan Amazon Dropshiping ve FBA modeli satıcıların ise birer altın madeni. Biz ise bugün Amazon'un FBA modelinden bahsedeceğiz.


   Fullfilment By Amazon


   Görüldüğü gibi FBA'nın açılımı Fullfilment by Amazon. Amazon Türkiye'nin Türkçe çevirisi ise Amazon Lojistik. Sanal Ticaret platformlarında zirvede olan Amazon geliştirdiği bu yöntemle hem müşterilerinin hem de satıcıların memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmakta kararlı. Bu yöntem satıcıların ürünlerini Amazon'un dev depolarında stoklayarak sanki işletmenin mağazasıymış gibi kullanmalarına olanak tanıyan bir model. Yani satılan ürünü satıcı Amazon'un depolarında stoklar. Satış gerçekleştiği zaman ürün bu depolardan alıcıya gönderilir.

 Amazon FBA'nın Kime Ne Faydası Var ?


    Amazon FBA'nın hem alıcı hem satıcı için faydaları var. Alıcının satın aldığı ürün eğer amazon depolarında ise bu satışla tamamen Amazon İlgileniyor. Kargolanması, satış desteği Amazon tarafından sağlanıyor. Üstelik satın alan müşteriye yakın bir depodaysa ürün teslimat süresi de kısalmış oluyor. Aynı fayda satıcı için de geçerli. Ürünü Amazon depolarındaysa her şeyi ile Amazon ilgileniyor. Üstelik satıcının lokasyonu yurtdışı ve uzaksa daha önceden Amazon kdepolarına gönderilmiş ürün ile daha kısa sürede kargolama yapılabilir.

   A'dan Z'ye Süreç


  Amazon FBA modeli ile satış yapmak istiyorsanız satış yapmak istediğiniz ülkenin amazon sayfasında bir satıcı hesabı açmalısınız. Bunlar için önce bir şirket hesabı açmalısınız. Çünkü kayıt olurken yapacağınız şüpheli hareketler "Suspend" denilen hesap banlanma olayıyla karşı karşıya kalmanız demek olur. Yurtdışında yaşayanlar dışında Türkiye'de ikamet edenler de artık Amazon Türkiye sayesinde Türkiye'de Satış Yapabilir. Türkiye de yaşıyor ve yurtdışında satış yapmak istiyorsanız bununda yolu açık. Öğrenmek için Youtube'da  Amazon üzerine İktisas yapan birçok Youtuber olduğu için ( Tuger Akkaya, Yiğit Tuna) anlatmayacağım. Videoları oldukça açık ve net.



  Amazon FBA Önerilir mi ?


   Yurtiçi veya yurtdışı olsun eğer al-sat yaparak para kazanacaksanız sizin için uygun bir model. Çünkü ürünleri stoklayacak yeriniz yoksa böyle bir çözüm varken kullanmamak olmaz. Ayrıca kargolama ve müşteri ilişkileri amazon tarafından yürütüleceği için sadece kontrol işlevini gerçekleştirerek diğer işlerinize biraz daha yoğun ilgi gösterebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın markalaşmak istiyorsanız ne dropshipping ne de FBA modelini uzun soluklu tutmayın. Ürün üretecek kapasiteye erişin, depolarınızı kurun, bir e-ticaret sitesi sahip olun. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. We are roofing specialists whose craftsmanship will guarantee the highest stage of aesthetics and leak-free efficiency. We take nice satisfaction in our craftsmanship of sheet metallic roofing, soffit, wall panels, gutters & downspouts, trim and accessories, which we customized fabricate and install. Corrugated siding, initially used for its sturdiness and energy, has developed right into a staple of both residential and industrial sheet metallic Direct CNC siding designs.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.