En Çok Aranan Başlıklardan Biri: DROPSHIPPING

   İnternetten para kazanma konusunda en yoğunluk verilen noktadır dropshipping. İnsanların internetten para kazanma hayalini süsleyen bir olgu olan dropshipping hakkında bilgi vereceğimiz bu yazının kafanızda bir şeyler canlandırmasını temelli ediyoruz.

ticaret


  Birçok yerde bulabileceğiniz bilgilerin hemen hemen aynısı. Maalesef ki içerik anlatımları ücretli dropshipping eğitimlerinde mevcut. Bizde burada aklınızda fikir oluşturabilecek en detaylı biçimlerini açıklamaya çalışacağız.


  DropShipping nedir?

   Çeşitli tedarikçilerle anlaşarak piyasaya onların ürünlerini kendi adınıza satarak yani aracı olarak gerçekleştirdiğiniz stoksuz ticaret diyebiliriz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta stok kelimesi. Genel olarak dropshippingde ürünleri siz stoklamazsınız.Yani tedarikçiden satın aldığınız ürünü kendi stoğunuzdan tekrar satma durumu değildir. Bunu yaparsanız Dropshipping olmaz. 

paranintonlari.com


Dropshipping Nasıl Yapılır ?

   Bazı büyük internet siteleri aracılığıyla (amazon,ebay,aliexpress vs.) açtığınız mağazalarda anlaştığınız tedarikçilerden elde edeceğiniz ürünleri ortalama bir piyasa fiyatıyla vitrine koyuyorsunuz. Bu sırada tedarikçide ürünün stoklarda olmasına dikkat edin. Satış gerçekleştirmeniz durumunda tedarikçiye haber veriyor ve satış yapılan adrese ürünü göndermesi için talimat veriyorsunuz. Sizde bu süreci gerçekleştirilene kadar takip ediyorsunuz. Ürün alıcıya ulaştıktan sonra tüm masraflar sonrası kalan ücret size kalıyor (aracılık ücreti). Burada ürün için ödeme, kaynak olan sitelere komisyonlar ödendikten sonra güzel kar etme şansınız var.

Dropshipping'in Artıları ve Eksileri?


   -En büyük sorun gözüyle baktığım ödeme almak. Bazı büyük firmalar yurtdışı tabanlı olduğu için ödemeleri Paypal tabanına kuruyor. Maalesef ki Paypal Türkiye'de mevzuata uymadığı için faaliyet göstermiyor. Bu yüzden de hesap açamıyor veya var olan hesabınızda para transferi, para çekimi yapamıyorsunuz. Yurtdışındaki Türkler için böyle bir problem yok. Türkiye'dekiler için Payoneer bir seçenek.
   -Onun dışında hemen hemen her site ingilizce. Birazcık yabancı diliniz olması bazı sorunları anlamanıza yardımcı olur ve çözümü de kolaylaşır. Aksi taktirde çeviriler yüzünden yanlış anlamlar çıkması ve bu anlamlara göre çözüm aramanız hataları beraberinde getirir. Bu da müşteri kaybına ve satışın gerçekleşememesine sebep olur.
   -Başlangıç sermayesi olarak bazı oluşumların içine 0 sermayeyle bazıları içim ise en azından bi 200$ olması yeterli.
   -Bazıları mevzuatları gereği vergi bilgileri isterken bazılarında bireysel dropshipping yapabilirsiniz.
    


alibaba


Kendi Markamı Oluşturabilir miyim?

  Açık yüreklilikle söylüyorum bunun taraftarıyım. Mevcut E-ticaret siteleriyle anlaşarak kendi markanızı oluşturabilir aynı sistemi kendi sitenizde gerçekleştirebilirsiniz. Burada bir miktar sermayeye ihtiyacınız var. Çünkü anlaşacağınız site, site kurulumunu, tedarikçileri, yardım ve desteği size ücreti olarak sunar (Örneğin Shopify).

Sonuç

  Dropshipping ek gelirin yanında başlı başına bir gelir kaynağıdır. İnternetten bulabileceğiniz eğitimlerle (bunlar ücretli) işleyişin nasıl yapıldığına dair fikir sahibi olabilirsiniz. Tüm değerlendirmelerinizi yaptıktan kara-zarar hesabını hesapladıktan sonra başlamak hiç zor değil. Başlamak için ebay alışveriş sitesini deneyebilirsiniz.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
dropshipping, dropshipping nedir?, dropshipping nasıl yapılır?, dropshipping karlı mı?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar