Dijital Cüzdanlar

   İnternet üzerinden kazandığımız paraları nasıl ve ne şekilde çekeriz. Paypal vb uygulamalardan hangisini kullanmalıyız.

   Paypal,payoneer,skrill,papara...


paranintonlari.com

   

   Çoğumuz internetten para kazanmak ister. Gerek websitesi gerek blog sahibi olalım gerekse e-ticaret sitesi sahibi.Buralardan elde edeceğimiz geliri hangi cüzdana atabilir hangisini kullanmalıyız.

Dijital Cüzdanlar

 Yaptığımız satışlardan elde ettiğimiz gelirlerden sağladığımız kazançları illa ki banka havalesiyle hesabıma düşmesini bekleriz. Ancak günümüzde dijital cüzdanların hegemonyasına kapılmış durumdayız. Bu bize banka havalesinde hizmet almamızı çoğu yerde engelliyor. Bunun dışında yüksek kesintiler de bizi dijital cüzdanlara itiyor. Dropshipping ve affiliate programlarına dahil olduysanız genelde havale hizmeti alamazsınız. Sahip olduğunuz siteden reklam geliri elde ediyorsanız ve sponsorunuz google adsense ise Türkiye için banka havalesi mevcut. Diğer sponsorlarda genelde dijital cüzdan kullanılmakta. Hiçbirinde güvenlik sıkıntısı bulunmuyor. O yüzden güvenle kullanabilirsiniz. Bizde hangi uygulamaları kullanabileceğiniz hakkında kısa kısa bilgi verelim.

cüzdan, para transferi

Paypal

  Elon Musk'ın kurmuş olduğu paypal kolay ödeme ihtiyacını karşılamak için oluşturulmuş bir dijital cüzdan servisi. Tek bir e-posta adresiyle kolayca ödeme alabilir ve bankanıza aktarabilirsiniz. Büyük şirketlerin kullandığı paypal maalesef Türkiye'nin bankacılık mevzuatına uyum sağlamadığı için Türkiye tarafından kullanıma kapatılmıştır. Türkiye'de bulunan kullanıcılar bu hizmetten faydalanamamaktadır. Ancak Türkiye dışında ikamet edenlere hizmet vermektedir.

cüzdan, para transferi


Payoneer

  2005 yılında kurulmuş dijital cüzdan olan payoneer digital para transferleri için alternatif oluşturmakta. Türkiye'de rahatlıkla kullanılabilen bu cüzdan dünyanın birçok yerinde de hizmet vermekte.

cüzdan, para transferi

Skrill

   Global para transferleri için bir diğer alternatif Skrill. 2001 yılında kurulmuş bu cüzdan payoneer gibi dünyanın birçok yerinde hizmet vermeye olanak tanıyor.

   Yukarıda bahsettiğimiz dijital cüzdanlar dev şirketler ve dünya üzerinde yüksek geçerlilikleri var. Tahmin edileceği üzere hiçbiri ücretsiz değil. Genelde para almak ücretsizken her transferde gönderdiğiniz paranın belli bir %kesintisi yapılır. 

  Türkiye'de faaliyet gösteren diğer dijital cüzdanlar Paribu,Papara, İninal, Turkcell Paycell, Payful...


Yazıyla ilgili konu başlıkları:
dijital cüzdanlar, payooner, paypal, skrill, papara, paribu, ininal, turkcell paycell,

Yorum Gönder

0 Yorumlar