Dolandırıcılara Dikkat!

   İnternetten para kazanmak isterken elinizdekilerden olmayın. Dolandırıcı site ve uygulamalara, spamlara dikkat edin.

paranın tonları



   Gerek para kazanmak için gerek bilgi edinmek için birçok site ve uygulamalara kayıt oluyoruz. Ancak içlerinden birkaçı tamamen insanları dolandırmak, niyetleri kötüye kullanmak için düzenlemiş kurgudan ibaret.

   Dolandıcılılar Çoğaldı

   İnsanların duygularını kötüye kullanmak isteyen birçok insan var. Haberlerde sıkça duyduğunuz dolandırıcılık haberleri ile insanlar kandırılmakta ve maddi zarara uğratılmakta. Özellikle kendini resmi görevli gibi tanıtıp hedefleri yaşlıları kandırmak olan bu kişiler inanılmaz derecelerde gelir elde ediyor.




   İnternette Dolandırıcılık

   İnternetten para kazanmak isteyenlerin genellikle karşılaştıkları dolandırıcılık olayları para kazanmayı vaat eden site ve uygulamalara kayıt olduktan sonra size bir süre güven verdikten sonra daha fazla kazanmanız için sizden ücret talep ediyorlar. Ödeme yaptıktan sonra bir daha sizinle iletişime geçmiyorlar. Hedefledikleri meblalara ulaşınca uygulama veya siteyi kapatıp kayıplara karışıyorlar.

   Ödemeden Kaçınıyorlar


   Para kazanacağınızı vaat ettikten sonra site veya uygulamanın amacına uygun hareket etmeniz isteniyor. Çalışmalarınızı bir süre devam ettirdikten sonra hesap bakiyenizde söylenilen ödeme eşiğine geliyorsunuz ve talep ettiğinizde cevap alamıyorsunuz. Bu site veya uygulamalar genelde size reklam izletip izlenilen reklam gelirlerinden pay alacağınızı söyleyenler yapıyor.

   Referans Getir Parayı Götür

   Dğer örneklerden biri kayıt olduğunuz site veya uygulamalar daha önce de yayınladığımız ponzi düzeniyle alakalı. Yatırdığınız paranın karşılığını alabilmek için önce referans bulmanız ardından bulduğunuz referansların siteye veya uygulamaya para yatırması isteniyor. Bu şekilde yatırılan paranın belli bir yüzdesi kadar bakiyeniz olup bu sonuca göre ödeme yapılıyor.

    Kimlik Avı Dolandırıcıları


   Güven vermeyen site ve uygulamalara kesinlikle kimlik bilgilerinizi girmeyin. Kazanacağınız 5 lira için vereceğiniz kimlik bilgileriyle, kendilerine büyük bir pazar kurup bu bilgileriniz yüzlerce liraya satıyorlar. Zaten böyle bir durum yaşadıysanız en büyük örneği telefonunuza gelen ve mesaj sahipleriyle paylaşmamanıza rağmen sizi tanıyan reklam mesajları.



kişisel veri güvenliği

   Sertifikasız Sitelere Kredi Kartı Bilginizi Vermeyin


  Oldu da bi siteye deneme amaçlı kayıt oldunuz. Başlangıç için sizden küçük bir ödeme istediler. Kredi kartınızı kullanma  durumuzda yönlendirilen sayfada ssl sertifikası olup olmadığını kontrol edin. Çünkü güvenlik kontrolünden geçmemiş sayfalarda "güvenli değil" ibaresi çıkar ve siz kart bilgilerinizi girerken tüm bilgilerini kopyalarlar. İstenmeyen bir durum oluşmaması, kartınızdan istemediğiniz para çekimleri yaşamak istemiyorsanız bu konuda dikkatli olun.

   Spam Mesajlara Dikkat


   İstenmeyen e-posta anlamına gelen spam, güvenli kaynaklardan gelmeyen mesajları tıklama durumda tehlikeye düşmenize sebep olur. Kayıt olduğunuz site ve uygulamalarda kayıt adresi olarak kullandığınız e-mail adresinize para kazandıracağını söyleyen ya da hediye kazandınız ibareleri içeren postalar alabilirsiniz. Yanlışlıkla tıklamanız durumunda bilgisayarınıza çeşitli hack programları inebilir ve haberiniz dahi olmaz. Bu programla klavyede tıklama yaptınız herşey kaydedilir. Banka hesaplarınız, kredi kart bilgileriniz aklınıza gelebilecek her şey kayıt altına alınır ve gönderici tarafından ele geçirilir.

   App Store ve Google Play Bu Konuda Güven Vermiyor


   Her ne kadar uygulamalar yüklenirken güvenlik kontrolünden geçse de iyi kurgulanmış ve güvenlik tedbirlerinden sıyrılan uygulamalar var. Özellikle kullanacağınız uygulamalarda puan ve yorumları okuyun. Yorumlar olumlu, puan yüksek ise deneyebilirsiniz. İlk yayınlanan uygulamalardan ise temkinli davranmanızda fayda var.


   Doğru Seçim Nasıl Yapılır?


   İnternetten para kazanmak istiyorsanız güven veren referansı çok site ve uygulamaları tercih etmelisiniz. En büyük referanlarınızdan biri bu site. Her yazımızın amacı asıl gelir veya ek gelir etmek isteyen kullanıcılarımıza doğru ve güvenilir paylaşımlar yaparak para kazanmalarını sağlamak. Daha çok bilgi edinmek için takipte kalın.


Yaazıyla ilgili konu başlıkları:

Dolandırıcılık, Dolandırıcılara dikkat, Kimlik avı ve spam, internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,



Yorum Gönder

0 Yorumlar