Evde İş Fırsatları: Organik Sabun Yapımı

   Evde kaldığımız şu günlerde yeni uğraşlar hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda sunacağımız yeni fikir Organik Sabun. Evde yapılabilecek iş fırsatlarından olan organik sabunu hem kendimiz kullanabilir hem de bu organik sabunlardan gelir elde edebiliriz.


paranın tonları



   Son yıllarda GDO'lu ürünlerin piyasada çokça bulunmasıyla organik ürünlere olan rağbet arttı. Buna istinaden insan sağlığına zarar veren maddelerden arınmış ürünler tercih edilmekte. Bunlardan biri de organik sabunlar. Evden para kazanabileceğiniz ev yapımı organik sabunlar, cilde fabrikasyon ürünlerden daha sağlıklı geldiği biliniyor. Önceden aktarlarda satılan organik sabunlar artık süpermarketlerdeki ve internetteki yerini aldı. Sizde bu işin ticaretini yaparak para kazanabilirsiniz.

   Organik Sabun Nedir ?

   Organik sabun bildiğimiz sabunlarda bulunan kimyasallardan arınmış bir şekilde ev ortamında üretilen sabunlardır. Organik sabunlar genelde cilt dostu olur ve istediğiniz aromaları kullanarak kişisel tercihleriniz doğrultusunda üretebilirsiniz.

   Organik sabun çeşitleri nelerdir?

   En çok bilineni zeytinyağlı sabunlardır. Ancak birçok bitkiden elde edilebilen esansiyel yağlar sayesinde zengin bir ürün yelpazesi bulunmakta. Hindistan cevizi,lavanta,badem,gül,vanilya,argan,çam vb çeşidi bulunmaktadır.

   Organik Sabun Nasıl Yapılır ?

   Genelde kadınların güzellik için tercih ettiği organik sabunu ev ortamında nasıl yapabileceğnizi anlatacağız. Burada sabun yapımının püf noktaları yapmak istediğiniz miktarı belirlemek ve malzemeleri verilen reçeteye uygun miktarlarda hazır tutmak. Zahmetsiz ve kolay gibi görünen organik sabun yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar genelde doğru miktarda malzeme. doğru sıcaklık ve sabır. Sabun yapımında iki temel unsur vardır. Asidik ve bazik bileşenler. Genelde bulunması zordur. Ayrıca yanında kullanacağımız diğer unsurlar  sodyum hidroksit ve potasyum hidroksittir. Bu malzemeleri internette, temizlik malzemesi satan dükkanlarda ve eczanelerde bulabilirsiniz. Sıra geldi malzeme listesine:
*Distile edilmiş su (120 ML)(saf Su)
*Badem Yağı (95 GR)
*Hindistan cevizi yağı(95 GR)
*Sodyum Hidroksit (45 GR)
*Zeytinyağ (125 ML)

Kullanacağımız malzemeler bu şekilde. Bir de sabun üretmek için ihtiyaç duyacağımız yan malzemelerden de bahsedelim.

*Termometre
*Sabun Kalıpları
*Çelik Tencere
*Cam Bardak
*Spatula
*Demir uçlu el blendere
*2 Adet yarım litrelik kaplar

Organik sabun yapılışı

   Tüm malzemeleri reçetede verilen miktarlarda hazırlayın. Çelik tencereye sodyum hidroksiti yavaş yavaş boşaltın. Karıştırma işlemini metal kaşıkla yapın. Güvenlik önlemlerinizi muhakkak alın. Çünkü üretim aşaması oldukça zararlı. Bu yüzden eldiven ve gözlük takmayı ihmal etmeyin, açığa çıkan havayı ciğerlerinize solumayın. Dikkat ederseniz kaynayan sodyum ve su tepkimeye başladı ve ufaktan sabun oluşumumuz kendini belli ediyor. Şimdi sırada hindistan cevizi yağı var. Yağımızı başka bir tencerede yaklaşık 76-78 derece deeritiyoruz. Dereceyi de termometre yardımıyla ölçebiliriz. Yeni tenceremize hindistan cevizi yağımızı boşaltıyoruz. Sonra yavaş yavaş sodyum hidroksitimizi boşaltıyoruz. Tüm karışımı blender yardımıyla sabit bir hızla kıvamlı hale gelene kadar  karıştırıyoruz.

   Mikserler karıştırdığımız malzemeyi 30-45 dakika arası kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Piştikten sonra çıkan ürünü esans yağlarımızı eklemek için soğumaya bırakıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken husus pişen malzemenin tıpkı vazelin kıvamında olması ve üzerinde herhangi bir sıvı olmadan homojen karışmış olması. İdeal serinliğe gelince (30-35 derece) esas yağlarımızı ilave edip gene metal kaşıkla karıştırıyoruz.
   Malzememizi artık sabun kalıplarına dökme varkti geldi. Döktüğümüz sabun kalıplarda kullanmak için en aşağı 3 gün beklemeli. En ideal süre zarfı ise 1 ay.


paranın tonları

   Organik Sabunların Pazarlanması

   Eğer ürettiğiniz sabunları satmak istiyorsanız sizin en uygun mecra sosyal medya. Sosyal medyada bulunan facebook ve instagram bu tür ürünlerin satışı için çok iyi bir rol oynuyor. Kendi markanızı oluşturabilir, markanıza uygun paketlemelerle organik sabununuzu satışa çıkarabilirsiniz. En kolay ve sorunsuz ödeme seçeneği olan kapıda ödeme ile ödemelerinizi alabilir, markanızı güçlendirmek için organik sabunlarınızı iso ve sağlık bakanlığının standartlarına uygunluğunu ölçtürebilirsiniz. Diğer bir yöntem alışveriş sitelerinde açacağınız mağaza hesapları. Organik sabun aramalarında daha çabuk sonuca ulaşmak isteyenler için bu seçenek daha cazip.Genel fiyatlandırması 8-10 TL arasında olan organik sabunların esas yağlar içeren ürünlerinin fiyatlarında ise biraz daha artış var.

   Umarız organik sabun fikrinde başarıya ulaşacak konuma gelebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar