İnternetten Kazanç: Youtuber Olmak 2. Seri

   Youtube'dan para kazanmanın mümkün olduğundan daha önceki yazımızda bahsetmiştik. Şimdi fikir edinmeniz açısından 2. yazımızla karşınızdayız. Böylece internetten iş imkanı arayanlara klavuzluk etmiş olacağız.


youtube abone kasma





   Herkes bu hayatta istediği işi severek yapamayabiliyor. Kimisi sevmediği işle zorla çalışıyor kimisi de sevdiği işten istediği verimi elde edemiyor. Yönelimleriniz sevdiğiniz işi en verimli hale getirmek olursa hayattan da keyif almanız olası.






   Yeni Neslin Sevdiği İşlerden Yotuber Olmak

   Günümüzün sevilen ve revaçta olan işlerinden biri Youtuber olmak. Paylaşmayı seven sevdiği işi yapan birçok youtuber işlerini ilerletip istediği hedef kitleye ulaştıklarında para kazanmaya başlıyor. Hobi olarak bir süre önce başlayıp gerekli katılımı sağlayamayanlar yarı yolda bırakıp vazgeçmek durumunda kalıyor.

   Vazgeçmek Yok

   Madem Youtuber olmaya heveslisin, kendinde bu işi yapabilecek gücü görüyorsun. Neden istediğini elde etmeden bırakasın ki. Şimdi hep birlikte Youtuber olmanın kriterleri neler, istenilen hedef kitleye nasıl ulaşılır birlikte bakalım.



   Youtube'dan Para Kazanmak

   Biliyorsunuz ki Youtube Google Adsense ile bağlatılı. Değerli görülen kanallara reklam paylaşım imkanı veriliyor ve bu imkan doğrultusunda Youtuberlar reklam yayınlama karşılığında ücret alıyor. Adsense'nin Youtube için belirlediği reklam yayın kriteri kanalınıza 1000 hesap aboneliği ve 4000 saat izlenme süresi.



   Özgün İçerik Şart

   Google özgün içerik konusunda oldukça titiz davranıyor. İster sitelerde reklam yayınlama olsun ister Youtube'da reklam yayınlama olsun değerli içeriklere para ödemek istiyor. Bir Youtuber olmak içinde ilk şart özgün içeriklere sahip olmaktan geçiyor.

   Özgün İçerik Nedir?

   Özgün içerik yapılan paylaşımların sadece yayımcıya ait olduğu, emsali veya aynı konu üzerinde paylaşımlar yapılsa da kişinin kendi yorumuyla yeni bir içerik oluşturması ve kopya materyaller barındırmamasıyla olur. Yani bir yerde gördüğünüz bir videoyu alıp kendi kanalınıza koyarsanız muhakkak "telif hakkı" ibaresiyle karşılaşırsınız. Bazı şartlarda videonun asıl sahibi paylaşım yapımına izin verir ancak para kazanma durumunu devre dışı bırakır.

   Nasıl bir Yol İzlenmeli?

   Youtube üzerinden yayıncılık ile para kazanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk husus ne ile ilgili kanal açacaklarına karar vermelidir. İzleyicilerin çoğunluğu aradıkları konuları tek kanalda yayın yapan Youtuberları takip etmekteler. Sizde bu aşamada paylaşım yapmak istediğiniz konuları belirlemelisiniz.



1000 abone 4000 saat

   Bir Youtuber Doğuyor

   Youtube kanalı sahibi olmak bir TV patronu olmaktan farksızdır. İzleyici kitlesi edinmenin ilk şartının doğru konular belirlemek olduğu söylemiştik. İkincisi ise kanalınızın alıcı gözüyle bakıldığında abone olma isteği uyandırması. Önce kanal adından başlamalısınız. Kanal adınız spesifik konuyla ilgili hatırda kalıcı olmalı. Belirleyeceğiniz kanal adınıza uygun bir logo videolarınız için kaliteli bir intro animasyon yapmalısınız. Kanalınıza sizinle alakalı kaliteli bir banner yapıştırmalısınız. Kanal bilginize doğru açıklamalar içeren yazılar yazmalı, öne çıkan videonuz kanalınız hakkında bilgi verici bir video olmalı.

   Kafanıza Oturması İçin Bir Örnek

   Verdiğimiz bilgilere istinaden kafanızda şekillenmesi için bir örnekle beraber yol haritası verelim. Bir biografi sayfası açacaksınız. Dünyaya mal olmuş insanların bilgilerini paylaşacaksınz. Biografi sözcüğü içeren ya da çağrıştıracak bir isim bulabilirsiniz. Ardından kanalınızın adına uygun bir logo ve videolarınızda kullanacağınız bir intro oluşturmalısınız. Sıra geldi video çekmeye. Öncelik seslendirme yapacağınız metni hazırlamalısınız. Ardından seslendirmeleri destekleyecek resimler koymalısınız. Resimlerin telif yemesinden korkuyorsanız Google Görseller aramasında araçlar sekmesini tıklayıp lisansla filtrelenmemiş olan yeri ticari olmayan seçeneklerinden biri olarak tıklayıp yeniden arama yapınız. Çıkan sonuçları kullanırsanız bir sorun çıkmaz. Olur da sonuç elde edemezseniz lisansla filtrelenmemişlerle şansınızı deneyebilirsiniz. Tabi bunlardan önce kanalınız hakkında bilgi içeren bir video çekip ön plana çıkarmayı ihmal etmeyin.

   Youtube Abone ve İzlenme Kasma

   Anlattıklarımızı uyguladınız. Kanalı açtınız içerikleriniz 3 5 video derken dolmaya başladı. Hala eksik taraf var kriterleri karşılamıyorsunuz. Belli bir süre geçti kanalınız istenilen abone ve izlenme süresine ulaşmadı. Burada uygulayabileceğiniz üç seçenek var. 1. si reklam vermek. Reklam geliri elde etmeden önce reklam gideri ayırmalısınız. Kanalınızı Google'ın Ads hesabından bütçenize uygun reklam olarak paylaşılmasını sağlayın. 2.si çok tavsiye edilmeyen abone kasma hizmetleri. Bu işi yapan firma ve tekil kişiler mevcut. Google'ın bu bot hizmetlerini sevmediği aşikar. Ancak süreci hızlandırmak için bu yönteme başvurabilirsiniz. 3.sü gereksinimleri karşılayan ancak yayın hayatını sonlandırmış hesap satın almak. Birçok kişi sizler gibi heves edip belli bir süre sonra bu işten vazgeçmiş durumda. Sizde aradığınız kriterlere uygun youtube'da denk gelebilecek bir kanalla yada forum sitelerinde satışa sunulmuş kanal sahipleriyle irtibata geçebilir ve uygun bir hesap alığ kendinize göre biçimlendirebilirsiniz.

   Yazımız Son Bulurken

   Youtuber olmak için ihtiyaç duyacağınız çoğu bilgiyi sizlerle paylaştık. İş buradan sonra sizin azminize ve çalışmalarınıza kalıyor. Her zaman söylenildiği gibi ilk videolarınız kalitesiz, izlenmeye değmeyen videolar olabilir. Zamanla yaptığınız hataların farkına varacak, diğer kanalların videolarını inceleyerek eksik yanlarınızı tamamlayacaksınız. Bu satırları okuduktan sonra Youtuber olmak ne kadar basitmiş diyebilirsiniz. İnanın bir video içeriği hazırlamak saatlerinizi alıyor ve çok uğraş gerektiriyor. Eğer karar verdiyseniz şimdiden başarılar dileriz.



Yaazıyla ilgili konu başlıkları:

Youtube, Yotuber olmak, Youtuber nasıl olunur?, youtube abone kasma, youtube izlenme kasma, youtube abone ve izlenme kasma, internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,




Yorum Gönder

0 Yorumlar