WWW Olmadan Yönlendirme

   Sitemiz için de yaşanılan internette de pek rastlayamadığımız www olmadan yönlendirme sorunun çözümünü sizler için paylaşıyoruz.


paranın tonları




   Bir süredir yaşadığımız sıkıntılardan ve internet sitesi sahiplerinin yaşadığı genel sıkıntılardan biri "www" olmadan sitenin açılmaması sorunu. Bu bağlamda yaşanılan soruna ilişkin çözümü açıklamak istedik.




   www.siteadı.com yazmadan giremiyorum

   İnternet sitesi sahiplerinin isteklerinden biri arama çubuğuna www veya https etiketi yazmadan "siteadı.com" yazarak siteye erişim sağlamak. Tarayıcının www başlığıyla bir süre girişten sonra hafızaya alıp sitenizi açması normal. Ancak normal şartlarda siteadı.com alan adınız doğru yönergeler girilmediği için olmayan bir site olarak ya da yanlış yazılmış bir site adı olarak uyarı vermekte. Satın aldığınız domain adresiniz tek cname kaydıyla girdiğiniz için ve girilen bu cname www ile başladığı için sadece www.siteadı.com adresini algılamakta. Örneğin sitenizin seo analizlerinde ya da bazı başka analizlerinde taratma suretiyle girildiğinde demin de bahsettiğimiz "böyle bir site yok" ya da "adres yanlış yazılmış" hatası almanıza sebep oluyor.


   www olmadan yönlendirme

   Bu noktada yapılması gerek yeni bir cname kaydı girmeniz. Alan adınızı aldığınız domain şirketinin kullanıcı paneline giriyorsunuz. Ardından özel dns veya geliştirilmiş dns ayarlarını (domain sağlayıcısının yönergeleri değişiklik gösterebilir) tıklıyoruz. Açılan sayfada cname kayıtlarını görebilirsiniz. Orada www ile başlayan bir cname kaydı var. Ona bir yenisini ekleyip kayıt bölümüne bir şey yazmadan ya da yine bazı domain sağlayıcıları @ işaretini boşluk olarak görerek yeni kaydı bu şekilde açıyorsunuz. Yönlendirmeyi de diğer cname kaydındaki yönlendirme adresini kopyalayıp yapıştırarak işlemi gerçekleştiriyorsunuz. Böylece cname kaydınızda hem www ile hem de www olmadan siteadı.com adresinize yönlendirme sağlanmış oldu. Artık sitenize ister www yazarak ister yazmayarak ulaşabilirsiniz.


   Blogger ve wordpress alan adı yönlendirmesi

   Alan adı yönlendirmelerinde (özellikle blogger'da) www olmadan yönlendirme sekmesi mevcut ancak yukardaki işlemleri yapmadığınız sürece kutucuğa tik atmanız bir işe yaramayacak. Bu noktada yönergeleri doğru takip etmeniz gerekiyor. 3.taraf yönlendirmesi yaptığınızda 2 cname kaydı oluşacak. Burada dikkat ederseniz www ile başlayan kayıt sadece www ile girişe olanak sağlayacak. Yukardaki yöntemi uygulayarak blogger domain yönlendirmesinde başarılı sonuç elde edecek ve siteadı.com adresiniz www ile başlama zorunluluğu olmadan tüm internet sağlayıcıları ve kullanıcıları tarafından tanınacak.


   Sonuç

   Bütün yönergeleri doğru yaptığınız taktirde 24- 48 saat arasında aktif olacaktır. Siz erişimi erken yapmak isterseniz modeminize reset atıp 1-4 saat arası aktifliğini görebilirsiniz.

Yazıyla ilgili Konu Başlıkları:

www olmadan yönlendirme,sitenizi https:// direk yönlendirme,cname düzeltme,www olmadan siteye giriş yok, wwww olmadan site gözükmüyor,


Yorum Gönder

0 Yorumlar