Webmaster Olarak İnternetten Para Kazanma

   Görünenin dışında bir Webmaster olmak o kadar basit değildir. İnternetten para kazananlarda bir webmaster değildir. Webmaster yani web uzmanı olmak internette ihtiyaç duyulan her konuya hakim olmayı gerektirir. İnternetten iş imkanı arayanların bakması gereken bir yazı.



paranintonlari.com



   Gösterilen zahmetin karşılığı almak her zaman önemlidir. İş bölümüne bakıldığında bir webmasterı diğer uzmanlardan ayıran özellik internet üzerin çoğu konuda uzmanlığa erişmiş olmasıdır. Böylelikle tercih sıranız daima üst sıralarda olacak ve bunu ister ek gelir getiren iş olarak ister asıl iş imkanı olarak değerlendirebilirsiniz.


   Webmaster Nedir?


   Webmaster'ın kelime anlamını incelediğimiz zaman web ve master kelimelerini görmekteyiz. Bu kelimelerden web bildiğiniz internet ortamını temsil ederken master kelimesi "usta" veya "uzman" anlamını içermektedir. Her iş bölümünde işi iyi bilmek , işinin ehli olmak usta sıfatını almaya hak kazanmaktır. Bunların varsa sınavını verip sertifikada almak önemlidir. Ancak webmaster olmak daha geniş kapsamda bilgi birikimi sahibi olmayı gerektirir.

   Webmaster Ne İş Yapar?


   Bir webmaster internet ortamında çoğu kavramı uzman olarak bilir. Uzmanlığı olmadığı alanlarda ise bazı basit bilgilerden de haberdar olmalı, sonuca ulaştıracak yönergeleri, olası bazı sorunların çözümünü, en kötü problemleri çözecek yollara erişim sağlamayı bilmelidir. Bir webmaster'ın genel uzmanlık alanları da şu şekilde maddelenebilir.
-İçerik Üretme
-İnternet Sitesi Kurulumu ve Desteği
-Grafik & Tasarım
-Seo Araç Yönetimi
-Domain ve Hosting Hizmetler vb. örnekler çoğaltılabilir.

   Webmaster İş Tanımlamaları


*İçerik Üretme: Kurulu internet siteleri için geliştirme programına katılabilirler. Editörlük, yazarlık, dil desteği sağlama gibi yardımcı ögeler konusunda bilgileriyle site sahiplerine ücret karşılığı yardım edebilirler.

*İnternet Sitesi Kurulumu ve Desteği: Hosting firmalarıyla bağmlı ya da freelancer hizmetleriyle bireysel hizmet sağlayabilirler. Bu noktada kurulum isteyen firma ve şahısların, internet sitesi ihtiyaçlarını karşılarlar. Blog siteleri, forum siteler vb oluşumlara wordpress, joomle gibi türev kurulum hizmeti sunarak para kazanabilirler. Ayrıca kurulum sonrası oluşabilecek isteklere cevap vermek veya çıkabilecek hatalara çözüm bulabilmek için de hazır beklemelidir.

*Grafik & Tasarım: Bu konuda webmaster'lar internet erişimine açık sitelere grafik desteği sunmaktadır. Grafiti,banner, logo, ilüstrasyon, vektör ve benzeri çizim işlerinde profesyonel hizmet verirler. Bunun için Photoshop, Autocad gibi çizim programlarından uzman olmalıdırlar.

*Seo Araç Yönetimi: Kurulacak ya da kurulmuş internet sitelerinin arama mtorlarında üst sıralarda indexlenmesi için gerekli bileşenleri tam anlamıyla bilmeni bu konuda da uzmanlık seviyesine erişmiş olmalıdır. Günümüzde site sahiplerinin tek başlarına üst sıraları zorlaması oldukça zor. Bu noktada devreye girecek seo uzmanları birer webmaster'lardır.

*Domain ve Hosting Hizmetleri: İnternet sitelerim tüm altyapını oluşturan domain ve hosting hizmetleri webmaster için ideal pozisyonlardan biri. Bir sitenin tüm kurulumunu barındıracak hosting servisi, Alan adını oluşturacak domain hizmeti, şirket verilerinin saklanacağı bulut serverlar, işletme e-postaları oluşturma gibi birçok hizmette webmaster'lar yine işbaşında.

   Webmaster Nasıl Para Kazanır?


   Yukarıda saydığımız belli başlı konularda sertifikalı uzman olursa yine aynı konular üzerinden istihdam sahibi olabilir. Bu işleri söylediğimiz gibi freelancer olarak bireysel yürütebilirken isterse aynı zamanda şirket bazında da çalışabilir. Günümüzde internet ortamının oldukça aktif olmasıyla bitmeyecek mesleklerden birtanesidir.

   Bir Uzmanlıkla Webmaster Olunur mu?

   Aslına bakarsanız sadece bir konu üzerinde ustalaşıp webmaster olarak iş ararsanız diğer rakiplerinize oranla daha az tercih edilirsiniz. Çünkü sınırsız web hizmetlerinde birden fazla uzmanlık sahibi olan kişilere webmaster tanımlaması yapılmakta ve ilk sırada tercih edilmekteler.

   Webmaster'lığın Okulu Var mı ?


   Şuan için böyle bir okul bulunmamakla beraber üniversitelerin yazılım bölümü okuyan öğrenciler genelde aldıkları konuların çokluğu ve edinecekleri sertifikalarla kendilerini webmaster olarak tanımlayabilmekteler.

   Yönelmeyi Tercih Ettiğimiz Konular

   Yukarıda bahsettiğimiz konuların şuan için revata olduğunu ssöyleyebiliriz. Ancak yeni başlayanların mümkünse büyük şirketlerde staj yapmaları refans edinmeleri çok önemli. Bu konuda kişisel gelişiminizi tamamladığınız düşünürseniz ve bireysel olarak gelişim gösterebileceğinizi düşünüyorsanız kendi işinizi kurmanız daha karlı olacaktır.

webmaster, webmaster nasıl olunur?, internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar