Steve job - Garajda Başlayan Dev Yolculuk

   Garajda Başlayan bir hikaye olan Apple, onun kurucularından biri olan Steve jobs. Şimdilerde ise herkesi bu hikayenin ister istemez içinde. Peki bu hikayeyi başlatanlardan biri olan Steve Jobs Kimdir ?




   Günümüzde kullandığımız pek çok telefon ve bilgisayarda (Apple) imzası olan Steve Jobs'un başlattığı akım dünyayı yakından etkilemektedir. Peki bu adam kimdi?

Steve Jobs'un Doğumu ve Eğitimi

  1955 yılında doğan Stewe Jobs Kaliforniya'da bulunan Homestead High School'dan mezun olduktan sonra Portland'da bir Koleje başlamış ve bir süre sonra ayrılmıştır. Geri döndüğü yer olan Kaliforniya'ya dönüşünün ardından Steve Wozniak ile birlikte "Hombrew Computer Club" tolantılarına katılmış ve yine Wozniak ile birlikte Atari'nin meşhur olduğu zamanlarda oyun üreticilerinden birinde oyun tasarımcılığı işine girmiştir. İkisi beraber mesafeli görüşmelerde ücretlerden kurtulmak için "Blue box"ı geliştirdiler.





İş Hayatı

 1976 yılında Apple Computer Co.'yu Jobs'un garajında kurdular. ilk kurduları Apple bilgisayarları 666.66$dan satışa çıkardılar.1977 yılında Apple II 'yi çıkarıp güçlerine güç kattılar.1980 yılında Apple hisselerini halka arz ettiler.1983 yılında büyüyen şirkete Ceo arayan ikili Jhon Sculley ( o dönemin pepsi ceosu ) ile iletişime geçmiş o tarihi konuşmasını yapmıştır." Hayatının sonuna kadar şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı değiştirmek mi istiyorsun."

Apple'dan Bir Süre Ayrı    


   1984 yılında geliştirdikleri Macintosh piyasaya sunulmuş ve Apple serilerine son vermişlerdir.1985 ise Apple'da yaşanan şiddetli bir kavga kendi kurduğu Apple'dan atılmasına sebep oldu. Jobs'suz kalan şirket 1986 da PİXAR'ı kurup animasyon işine de yöneldiler. Yapılan animasyonlar birçok kez ödüle layık görüldü. Bu sırada Steve Jobs boş durmadı ve NeXT'yi kurdu. 1996 yılında Jobs'u şirkete geri getirmek isteyen yönetim NeXT'yi satın aldı. Ölümüne dek şirkette kalan Steve Jobs tarihe "En düşük maaşlı Ceo olarak da geçmiştir ( Birkaç yıl boyunca 1 dolar karşılı çalışmıştır)" geçmiştir ve geçişten sonra sonra geçici olarak yaptığı  Ceo'luk görevindeki "Geçici" ibaresi şirketi kara geçirmeye başladıktan sonra kaldırılmıştır. 

Son Olarak

   1990 yılında şirkete katkılarından dolayı 90 milyon $ lık bir jet ve 30 milyon $ lık şirket hissesi verilmiştir. Yakalandığı kanseri bir türlü yenemeyen Jobs 2011 yılında hayatını kaybetmiştir.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
steve jobs, steve jobs kimdir?, apple, apple'ın kurucusu kimdir?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. 글레이셔 국립공원의 산과 폭포를 이리저리 돌아다니다 보면 높이 솟은 카지노사이트 산봉우리와 숨막히는 자연 경관과 마주하게 됩니다.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.