Sizi Kendinize Getirecek Güç: Motivasyon


   İhtiyacın olduğu gücü mü bulamıyorsun ?   Yapacağın işe cesaret mi edemiyorsun ?   Başkaları ne der korkusu altında mısın ?    İhtiyacına çare olalım o zaman.

yaşam koçu

   Motivasyon

    Öncelikle motivasyonu sana bir açıklayalım. Bir insanda yapılması istenen şey için yapma isteği uyandırmak yapabileceğine inandırmaktır. Aslına bakarsan kısaca inancı kuvvetlendirmektir. Düşünün bilgi seviyeniz kısıtlı ve işsizsiniz. İş aramaya çıktınız ve mülakat süreclerinde sürekli reddedildiniz. Ne hissedersiniz ?


5n1k

    Motivasyonu Herşey Etkileyebilir

  Bir yerden sonra bırakma isteği gelir. Peki devam ettiren ne olacak? İşte burada motivasyon devreye girecek iyi ya da kötü sizi zorlayan bir şey olacak. Mesela aç kalmak, borçlar,faturalar vs.
Bunlar size kötü gelecektir ama bu da motivasyondur. 
Peki iyi motivasyon nedir? Başkaları yapıyor ben neden yapamıyorum? Bunu ben de başarabilirim.başkalarından neyim eksik ? Burada bir duralım. Neyin eksik hiç düşündün mü? Ben cevap vereyim bilgin,inancın, cesaretin veya paran herhangi biri belki de hepsi eksik. Artık bunları tamamlaman yada birkaçını gözden çıkarman gerekecek. Cinsiyetin, yaşın, ırkın ne olursa olsun inan bana tam vakti...



gym,fitness


   Biraz desteğe ihtiyacım var.

   Peki alibaba ve aliexpressin kurucusu jack ma. Üniversite yıllarında çalışmak isteyen Jack Ma, başvurduğu 30 iş başvurusundan ret cevabı alıyor. Polis olmak için başvuruyor. 5 kişinin başvurduğu pozisyona 4 kişi alınıyor. Reddedilen o oluyor. KFC Çin’ ilk geldiğinde iş için 25 kişi başvuruyor. Bunlardan biri de Jack Ma. 24 kişi alınıyor, Jack Ma yine reddediliyor. En ilginci ise hayatı boyunca 10 kez Harvard Üniversitesi’ne başvuruyor. 10 defasında da red cevabı alıyor. Jack Ma, Alibaba.com’u kurduktan sonra da birçok Çinli banka, yatırımcı ona finansman yardımı yapmayı kabul etmiyor. Yine de reddedildi diye vazgeçmedi ve buralara kadar geldi.


   Şimdilik bu yeterlidir. İlerde birçok önemli insanın hayatından kesitler sunacağız ama konumuza dönelim.

Maddeler isek:

*Yapmak istediklerini planla
*Denetim için bir yaşam koçu belirle
*Başardığında yapacaklarını hayal et
*Pes etmeyi kelime haznenden çıkar
*Düşersen kalkamam diye korkma onlarca kez tekrar etse de vazgeçme(Edison bile çalışan bir ampul bulana kadar 1000 e yakın ampul deneyinde sürana uğradı).

   En önemlisi ise verilen Örneklerdeki insanları istisna olarak görme onlar sadece sivrildi ama daha başka milyonlarca örnek verilebilecek insan var.




Yazıyla ilgili konu başlıkları:
motivasyon, kişisel gelişim, mentor, yaşam koçu, girişimci,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar