Geleceği Şekillendirecek Ekonomi Unsurları: Kripto Paralar

  Günümüzde tüm işlemlerin sanallaştığı dünyada yeni olmasa da bundan sonra adını sıkça duyacağımız, bloğumuzun yapı taşı olan kripto para ve kriptoloji hakkında biraz değinelim.


paranintonlari.com



Kripto Para

   Günümüzde ve gelecekte bolca kullanılacak olan, sanal paradır. Kullandığımız paralardan ziyade kripto paraları ayıran en önemli özellik herhangi bir devlete bağlı değildir. Yani herhangi bir merkezi yoktur. Tamamem bir bilgisayar algoritmasına bağlı Blockzincir denilen bir olgunun parçasıdır. Temellerini 2010 yılında Satoshi Nakamura kullanıcı adlı biri BİTCOİN denilen sanal parayla atmıştır. Günümüzde temel coin olan Bitcoin tüm kripto borsasına yön vermektedir. Bunun altında türemiş olan birçok değerli değersiz koinler vardır. Bunlara da ALTcoin denir.



İş Nereye Varacak

   Derseniz durum ilerde tüm gerçek paraların sanallaşacağı, ödemelerin temassız ve online bir hal alacağı düşünülürse önemli bir yer edinecek. 

Nasıl Temin Edilecek

   Tabi ki bu paralarında satın alınma veya kazanılma durumları vardır. Coinpot sizin için iyi bir başlangıç olabilir. Sahip olduğu siteler için tek bir mail adresi kullanır ve coinpot sitesinde temel bir kullanıcı hesabı açarsanız hepsi orada toplanır. Yada belirteceğim borsalardan hesap açıp nakit veya kredi kartıyla alım yapabilir, ya da kazandığınız koinleri satıp nakit paraya çevirebilirsiniz.


Mining Nedir?

   Evet zahmetli ve masraflı mining madencilik olarak çevrilen ve bahsettiğimiz algoritmayı için programları bilgisayar tabanına kurarak gerçekleşir. Bu gerçekleşen işlem bilgisayarın kapasitesine göre (CPU veya GPU gücüne göre) kazanç sağlar (Hashrate).Bilgisayarınız ne kadar güçlüyse o kadar kazanırsınız. Ülkemizde yüksek elektrik ücretleri ve kurulacak parçaların pahalı olması sebebiyle bıraktığı kar çok düşük. Bunu cloud mining yani bulut madencliği olarak yapmak isterseniz de madencilik yapacak siteye belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Borsa gibi Alım-Satım yaparak kazanç sağlamak isterseniz de aşağıdaki güvenli kripto borsalarını paylaşıyorum.



Benim kullanıp güvendiğim adresler; Türkiye'de BİTLO ,Yurtdışında BİNANCE ,

Diğer adresler: coinbase, coinbene, bittrex, btcturk, paribu, vb.

Kripto Para Kazandıran Yazımız İçin Tıklayın.


Yazıyla ilgili konu başlıkları:
kripto para, kripto para nedir?, kripto para nasıl kullanılır?, coiinpot, kripto para nasıl kullanılır?, kripto para nasıl kazanılır?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar