İçtiğimiz Her Yudumda O Var: Warren Buffet

   Warren Buffet kimdir ? Nasıl Oluyorda İçtiğimiz Her Yudumda Var ?Nerede ve Ne Zaman Doğdu?Ne İş Yapıyor ?

paranın tonları




   Dünyanın en zengin girişimcilerinden biri olan Warren Buffet kimdir ? Warren Buffet ne zaman doğdu? Warren Buffet hangi şirketin sahibi ?



Warren Buffet'in Doğumu ve Okul Hayatı

   30 ağustos 1930 Nebraska doğumlu dev bir girişimci, iş adamı ve hayırsever olan Warren Edward Buffet daha küçük yaşlarda bakkaldan satın aldığı şişe kolaları satmaya başladı. Daha sonra 11 li yaşlarda bir şekilde hisse alarak yatırım yapmayı öğrendi. Liseden mezun olduktan sonra babasının ısrarıyla gittiği üniversitede 1 yıl süreyle okudu. Babasının kaybettiği kongre nedeniyle eve geri döndü ve ordaki üniversiteyi 3 yıl içinde bitirerek mezun oldu. Daha sonra Colombia Business Scholl'a girdi ve orada risk analisti Benjamin Graham ile tanıştı.


İş Hayatına Girişi

   Wall Street'te çalışmak isteyen Buffet'e babası ve Graham'dan ret gelince bir süre askıya aldı. Graham'ın şirketinde bedava bile olsa çalışmak isteyen Buffet istediğini alamayınca Omaha'ya döndü ve borsa simsarlığı yaptı. Aldığı derslerin ardından "Yatırım İleleri" dersi vermeye başladı.    Buffet, 1965'te ilk yatırım şirketi olacak olan Buffet Associates LTD. yi kurdu. Ardından şuan halihazırda bulunan Berkshire Hataway temelleri olacak olan Buffet partnership'in temellerini attı. Tüm bunlar olurken 20 li yaşlarda evlendi ve 3 çocuk sahibi.


Son Olarak

  Başında da bahsettiğimiz gibi çocuk yaşta marketlerden aldığı Coca Cola'ları sokakta satarak yavaş yavaş dünyaya yayılmasını sağlayan Buffet'in şirketi olan Berkshire Hataway şuan Coca Cola'nın şirket hisselerinin %9 una yakın sahibi. Ayrıca 2008 yılında ABD milyarderleri listesinde ilk sırada yer aldı.





  Hayatı, düşünceleri, yaptıkları tüm girişimcilere yol göstermekte ve birçok yatırımcıya da örnek olmaktadır.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
warren, buffet, warren buffet, warren buffet kimdir?, coca-cola sahibi, coca cola kurucuları, girişimci,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Lütfen yorumlarınızı etik kurallar çerçevesinde yapınız.