Nevzat Aydın'ın Hikayesi (yemeksepeti.com)

  En zor zamanlarda inanılan iş tutar. Bunun örneklerine sıkça rastlıyoruz. Bizde sık sık girişimcilerin hikayelerini paylaşarak sizlere motivasyon sağlamayı arzuluyoruz. Bu yayınımızda sizlere yemeksepeti.com un sahibi Nevzat Aydın'dan bahsedeceğiz.


paranintonlari






   Nevzat Aydın'ın Hikayesi

   Doğumu

  1976 doğumlu Nevzat Aydın İstabul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra Amerka'ya Ekonomi MBA programına kayıt oldu. Yeri geldi stajerlik yaptı yeri geldi grup kurdu ve gruba öncülük etti. Silikon Vadisi dediğimiz teknoloji kentinde kendine yer buldu.Hayali için Amerika'daki programını yarıda bıraktı ve Türkiye'ye döndü.

yemeksepeti

  Yemeksepeti'nin Kuruluşu 

   Melih Ödemiş (CTO), Gökhan Akan (CFO) ve Cem Nufusi (Satış Direktörü) ile birlikte 2001 yılında yemeksepeti.com'u kurdu. İnternetin yaygın kullanımı olmaması sebebiyle uzun yıllar kar etmeden devam etti. Dile kolay hemen hemen 5 yıl. günümüze kadar birçok yatırımın içinde yer alan Nevzat Aydın'ın 10'a yakın ödülü mevcut. 2010 yılında şirketi mobil uygulamayla kullanımını genişletmeyi planladılar. Online kredi kartı sistemiyle kullanıcıya kolaylık, uygulamaya prestij getirdiler. Sadece yemek siparişi değil yemek.com ile isteyenlerin lezzetli yemek tarifleri bulabilmesi yine onun sayesinde oldu. Türkiye'de onlarca şehir, binlerce dükkan yemeksepetiyle iç içe çalışır vaziyette ve yüz binlerce kullanıcıya hizmet vermekte. Bu işi sadece Türkiye'de yapmıyor. Yemeksepeti'ni satmadan önce Dubai'de foodonclick.com ile aynı hizmeti vermekteydi. Daha sonra Katar, Umman, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan'da bu faaliyetlerii sürdürdü.

   Yemeksepeti'ne Vedası

   2015 Yılında ise internet tarihinin en büyük satışını gerçekleştirdi. Yemeksepetini tam tamına 589 milyon dolara Alman şirket Delivery Hero'ya Sattı. Satış gelirinden bir kısmını kendisini ve şirketini bu noktaya getirenlerle paylaştı.

  Tam Bir Girişimci   

   2016 yılına kadar ise 25 başlangıç yatırımı ve 6 milyon dolar harcamıştır. Çok sayıda ise ödüle sahiptir. Nevzat Aydın bir girişimcinin bütün özelliklerini taşıyordu. Bilgili, cesur, ne istediğini bilen biriydi. Hakkettiği yere yıllarca çalışarak geldi. Belki sıradakiler sizlersiniz. Sizde deneyip çalışmaktan yorulmayın. Elbet karşılığını alırsınız.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
nevzat aydın, nevzat aydın kimdir?, yemeksepeti, yemeksepeti kuruluş, yemeksepeti hikayesi,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar