Satış Ortaklığı İle İnternetten Para Kazan

   İnternetten para kazanmanın başka önemli yapılarından biri "affiliate marketing" yani satış ortaklığıdır. Satış ortaklığının temeli aslında perakendecilik olarak düşünülebilir.

satış ortaklığı




  Günümüzde dijital pazarlamanın anlamını ve önemini tekrar tekrar belirtmemize gerek yok. Hemen hemen herkesin erişebileceği internet tüm hayatımızı kolaylaştırmakta. Tek tıkla istediğimiz ürünü getirtebiliyor ödemelerimizi anında yapıyoruz. Burada satış ortaklığı devreye giriyor. Daha çok ürün ve hizmeti birçok kullanıcıya ulaştırmak için sadece televizyon reklamları yetmiyor. İnternette her saniye birçok reklam görüyoruz. Bazen de sohbetlerimiz arasında beğendiğimiz ürünü birbirimize anlatıp ister istemez onun reklamını yapıyoruz.



Affiliate ya da Satış Ortaklığı

   Affiliate ya da satış ortaklığı dediğimiz kavramlar birbirini karşılayan iki kavramdır. O yüzden kafanız karışmasın.

Satış Ortaklığı İnternetten Para Kazanma

   Satış ortaklığının da temel prensibi reklamdır.  Dijital ortamda anlaşma sağlayacağınız ürün veya hizmet sahibiyle bir nevi ortaklık yapmaktır. Sahibi olduğunuz sitede size özel bağlantı ile tanıtılması istenen ürün veya hizmetin reklamını yaparsınız. Olası bir satışta size sunulan karı böylece kazanma hakkınız doğacak.

Sadece İnternet Sitesine Gerek Yok

   Bağlantılarınıza güveniyorsanız, çevrenizde büyük kitlelere hitap ediyorsanız bu işi direk bağlantı vererek de yapabilirsiniz. E-mail adresinizde birçok gerçek kullanıcı barınıyorsa size özel bağlatıyı bu kullanıcılarla paylaşabilir ve olası satış ihtimalinizi arttırabilirsiniz. Başka bir örnekte grup üyesiyseniz size özel bağlantıyı bu gruplarda paylaşabilirsiniz.

affiliate

Yüksek Kazanç Sağlayabilirsiniz

   Size özel bağlantı da yüksek karlılık elde edebilirsiniz. Çünkü bu karın içinde hem reklamcılık masrafınız olacak hem de aracı ücreti elde edeceksiniz.Genelde reklamverenler %50 komisyonla bu işi yapmaktalar. Yani 100 TRY'lik bir ürün sattırırsanız 50TRY'si sizin olur.

Geniş Seçeneklere Sahip

   Dediğimiz gibi bir websiteniz varsa reklamı burada yayınlayabilirsiniz. Twitter ve Facebookta paylaşabilirsiniz. Mail olarak bile mail kişilerinize gönderebilirsiniz.

Bu İşi Yapan Birçok Site Var

   Bu işi kim neden yapar diye soracak olursanız tamamen ürün veya hizmet reklamı yapmak. Ürün veya hizmeti sunan ana firmalar affiliate hizmeti sunduğu gibi yine bu işlemleri gerçekleştiren birçok aracı site var. Bir firmadan tek hizmet elde edebileceğiniz gibi aracı sitelerle birlikte çeşitli ürünlere de erişim sağlayabilirsiniz.

Benim de E-Ticaret Sitem Var Bende Reklam Yapsam ?

   Sizin için de belirttiğimiz kriterler hemen hemen aynı. Ancak siz uğraşmak istemiyorsanız bahsettiğimiz aracı kurumlarla direk bağlantı için kullanıcı bulmalarını isteyebilirsiniz. Bu noktada üyesi olacağınız firma kullanıcılar için bir komisyon isteyecektir. Bunun yanında kendi komisyonları da olacaktır.

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
satış ortaklığı, satış ortaklığı nedir?, affiliate, affiliate nedir? affiliate program, affiliate kayıt, affiliate karlı mı?, affiliate ile nasıl kazanç sağlanır?, satış ortaklığı nasıl yapılır?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar