Hem Girişimci Hem Yazar Hem İş Adamı: Bill Gates

"Başarıyı kutlamak güzeldir ama başarısızlıktan alınacak dersler daha önemlidir."

                 Bill Gates


paranintonlari.com



   Tüm dünyanın hayatını değiştirecek bir insan olacağını söyleseler eskiden gülüp geçerlerdi. O kendi zamanında bir şeyler yapabileceğine inanarak yola çıktı. Azimle, inatla ve en önemlisi işini severek çalıştı. Sonunda başardı. Büyük bir başarı hikayesiyle adını tarihin sayfalarına altın harflerle işledi. O William Bill Gates'di.


   Bill Gates'in Doğumu

 28 ekim 1955'te Seatle'da başlayan ve tüm dünyayı değiştirecek yolculuğun adıydı Bill Gates. Onu en çok bu adla bilirlerdi. Asıl adı William Henry Gates III'di.


bill gates gençlik



    Yazılım Hayatına Girişi

   Daha çocuk yaştayken yazılım kurslarına başladı. O zamandan belliydi buralara geleceği. İnandı ve başardı. O dönemin bilgisayarlarından birini kullanabilmek için bir şirketin bilgisayarında hatalar aramak için anlaştı. 1972'de ilk şirketleri olacak Traf O-data'yı kurdular. Arkadaşlarıyla kurdukları bu şirkette ilk yazılımlarını 20.000 $ karşılığında sattılar. Daha sonraları Gates ve Allen yeni bir yazılım dili olan Basic'i geliştirdiler. Program yazılımcıların kendi yazılımını yazmasına yarıyordu. Artık okulu bırakma vakti gelmişti.


paranintonlari.com  

 Yakın Arkadaşı Allen ile Devam

   Allen ile birlikte Mexica'da Microsoft şirketini kurdular. Kurdukları gibi daha önceden yaptıkları çalışmalar sayesinde büyük ilgi gördü ve büyük şirketler Microsoft'la çalışmak için sıraya girdi. Artık dünya çapında tanınıyorlardı ve 1979 yılında 13 çalışana sahipti. Aynı yıl 3 Milyon $'lık satış gerçekleştirdiler.


   Microsoft ve Apple'ın Anlaşması

   Microsoft'un başarısı şirketin Apple ile Machintosh için yazılım geliştirme anlaşması yapmasını sağladı. 1986'da şirket halka arz edildi.1993 yılında ise şirket piyasa lideri oldu. Günümüze kadar ise herkes bir şekilde Bill Gates'in sunduklarıyla etkileşim içinde...Hiçbir zaman çalışmaktan sıkılmadı, yorulmadı. Çünkü hep sevdiği işi yaptı. Artık onu sadece Microsoft'tan tanımıyoruz. Dünyanın en büyük hayırseverlerinden biri. Özellikle son zamanlarda koronavirüsü münasebetiyle insanlık için çok büyük yardımlarda bulundu.


   Son Olarak

   Son olarak kitap yazarlığından bahsedelim. "Düşünce hızında çalışmak" ve "Önümüzdeki yol" ve daha birçok kitaplarıyla yeni girişimcilere ilham olmak ve yol göstermek adına katkıda bulundu. O kadar çok yönlü bir kişi ki hem yazılımcı hem yazar hem girişimci hem iş adamı hem de aile babasıydı. Herkes onu Microsoft'tan tanır. Bu dev şirketi kurucularındandır. Kendisi dünyanın en zenginleri listesinde Jeff Bezos'la ilk sıraları paylaşmaktalar.



allen ve bill


Yazıyla ilgili konu başlıkları:
bill gates, bill gates kimdir?, microsoft, microsoft kurucusu kimdir?,gates'in arkadaşı allen,

Yorum Gönder

0 Yorumlar