Sana Özel İçeriği Paraya Dönüştür: Adsense

   Sana özel içeriğin var (kastettiğimiz youtube kanalın veya bir websiten). Artık para kazanma vaktinin geldiğini mi düşünüyorsun. O zaman reklam verebilir ve para kazanabilirsin. Para kazanabileceğin en iyi kaynaklardan biri ise Google Adsense.



paranintonlari.com




   Google Adsense sahibi olduğunuz içeriğe reklam vererek size para kazandıran en iyi reklam verenlerden biri. Ancak reklam alabilmeniz için çok sıkı kurallarını geçmeniz gerekiyor. Bu yazıda hangi kurallara sahip olduğunu ve bunları nasıl geçeceğimizi anlatacağız.


   Adsense Kriterleri

Sahiplik

  * Öncelikle reklam alacağınız sitenin veya youtube kanalının sahipliğini doğrulamanız gerekiyor. Bunu da Google Analytics vasıtasıyla teyit ettirebilirsiniz. Ayrıca Analytics'den websitenin veya kanalınızın trafiğini kontrol edebilirsiniz.

Url Tarihi

  *Tam teyit ettirememekle beraber sitenizin kabulünün  2 aylık minimum bir sürecinin olduğu söyleniyor. Bu durum blogger kullanıcıları için 6 ay gibi bir süreden bahsediliyor. Ancak bu kriter diğerlerini çözdüğünüzde daha da kısalabileceğine inanıyorum.

Özgün İçerikler

   *İçerikleriniz özgün olmalı, çok fazla kopya içermemeli, aldığınız alıntıları da mümkün olduğunca kaynak göstererek kullanmalısınız.   *Siteniz varsa sitenizin içeriği açıkça belirtilmeli, websitenizin içeriği zengin olmalı, gezinmesi kolay ve mobil uyumlu olmalı.   *Minimum kayıt 20-25 arası bazı Google adminleri 30 dan fazla kayıt sahibi olmanızı tavsiye ediyor. Bu kayıtlarda minimum 500 kelime olmalı ve resimlerle zenginleştirilmeli.

Adsense Politika Uygunluğu

   *Google için olmazsa olmazlardan biri gizlilik politikanız, çerez kullanımınız, site haritanız, siteniz hakkında bilgiler ve iletişim kutuları muhakkak bulunmalı.

Sitenizin Trafik Yoğunluğu

   *Son olarak da sitenizin sizin ziyaretleriniz dışında trafik alması gerekiyor. Yani belli bir sayıda kullanıcı ziyareti alması gerekiyor. Çünkü Adsense onay verdikten sonra trafik düşerse reklam yayınlamayı da durduruyorlar.


 Eğer bu kriterleri tam anlamıyla yerine getirirseniz %99 ihtimalle siteniz reklam yayınlamaya başlayacaktır.

Adsense'in Youtube Kriteri

   Youtube kanalı sahiplerinin ise sahip olması gerektiği iki kriter var. İlki 4000 saat video izlenmeniz ikinci olarak ise 1000 aboneye sahip olmalısınız. Youtube'da bunlara sahipseniz reklam vermeye burada da başlayabilirsiniz. Gene youtube için de kopya koruması mevcut. Video içeriğinizde kopya unsur varsa ya videonuz yayınlanmıyor ya da o videodan para kazanamıyorsunuz.

   Adsense onay süreci için videomuz



detaylı bilgi

Yazıyla ilgili konu başlıkları:
google, adsense, adsense nedir?, adsense ile para kazanma, adsense ile reklam geliri elde etme, adsense onay, adsense onay nasıl alınır?, adsense hesabı nasıl onaylatılır?,internetten para kazanmak istiyorum, kolay para kazanmak istiyorum, evden para kazanma yolları, en kolay para kazanma, internet ile para kazan, evden para, kolay para kazanma, para kazandıran siteler, internetten para kazanma yolları, anket ile para kazanma,

Yorum Gönder

0 Yorumlar